Vrijmetselaar worden

Het is voor U en ons belangrijk te onderzoeken of U bij ons vindt wat U zoekt, en of U zult passen binnen onze vereniging. En als U wordt aangenomen als lid – de Inwijding – bent U ook onmiddellijk volledig lid, met alle rechten, plichten en kennis van dien.
Vandaar dat wij een uitgebreide en vrij langdurige  – een halfjaar tot een jaar – aanname procedure kennen. Maar in deze periode heeft U al wel veelvuldig contact met leden van onze vereniging.

Na uw aanmelding wordt een afspraak met U gemaakt door een van onze leden. Als dit gesprek naar tevredenheid verloopt wordt U verzocht het aanmeldingsformulier ingevuld te retourneren, en spreekt U (afzonderlijk) met twee zogenaamde ‘voorstellers’ . Vervolgens heeft U een gesprek met onze voorzitter en met een commissie van zo’n drie leden.

Bij positieve bevindingen wordt U tenslotte voorgedragen als lid. Indien wenselijk krijgt U tijdens dit proces enige literatuur aangereikt en wordt U verzocht nog enige andere formulieren, waaronder een levensbeschrijving, aan te leveren.