Waarom kiezen voor Loge De Vier Jaargetijden?

De identiteit van onze loge wordt gevormd door een drietal motto’s:

  • Het in samenhang integer zoeken naar maçonnieke waarden, de eenheid in de verscheidenheid en datgene wat verenigt
  • “Durf te weten” hetgeen vraagt om goede en slechte dingen te willen herkennen en durven erkennen, naar buiten treden als eigentijdse Vrijmetselaars
  • Het gebruik van elementaire en primaire kleuren, vormen en gebruiken is leidraad.

Wij zijn de jongste en kleinste Loge in Eindhoven wat alle leden volop ruimte biedt zich te ontplooien; bijvoorbeeld doordat er snel de mogelijkheid bestaat om functies te vervullen.

Doordat wij zo klein zijn kunnen wij nieuwe leden veel persoonlijke aandacht geven en optimaal begeleiden.

Het risico om ‘op te gaan in de massa’ is zeer klein.

Waar de meeste Loges in Nederland een wekelijkse loge-avond hebben, komen wij elke veertien dagen bij elkaar. Dit is minder belastend voor met name leden die een druk bestaan leiden, bijvoorbeeld een drukke baan en/of jong gezin hebben.

Wat doen wij zoal op de dinsdagavond?

Wij houden Comparitie avonden waarbij een van de leden of een gastspreker een voordracht houdt waarna hierover op een bijzondere wijze wordt gesproken. Wij proberen niet ons gelijk te halen maar ‘bouwen mee’ door onze mening op een respectvolle wijze naast die van de ander te leggen. Wij noemen dit compareren.

Daarnaast houden wij Open Loges waarin wij diverse Ritualen opvoeren.

Ook zijn wij een vereniging en hebben derhalve twee maal per jaar een Ledenvergadering.

Natuurlijk is er ook volop ruimte om met de andere leden van gedachten te wisselen in het bargedeelte van ons logegebouw. Zo wordt er bij een Comparitie avond na afloop – in wat wij de zevende graad noemen – onder het genot van een drankje nagepraat.

Vast onderdeel van een Open Loge is de gezamenlijke maaltijd.

En verder hebben wij één a twee maal per jaar een bijeenkomst inclusief diner met onze partners, om elkaar beter te leren kennen.

Wilt u meer weten over Loge de Vier Jaargetijden? Plan een geheel vrijblijvende kennismaking of bezoek een avond voor belangstellenden.

Neem contact met mij op